Youinformed » Specials » Keuze bedrijfssoftware

Keuze en gebruik van software binnen uw bedrijf

Keuze en gebruik van software binnen uw bedrijf Een bedrijf zonder IT-hulpmiddelen is niet meer voor te stellen. De markt voor softwareleveranciers is de laatste jaren enorm gegroeid, zeker op het gebied van online software. Voor veel bedrijven is het steeds lastiger om een zakelijke keuze te maken in een wereld met zoveel aanbod.

Neem adviseurs in de hand

Omdat de wereld van IT zo divers en complex is geworden, is het bijna onmogelijk om alle kennis in huis te hebben om de juiste keuzes te maken rondom software en implementaties. Schroom dus niet om meerdere kennismakingsgesprekken aan te gaan met adviseurs en IT-leveranciers, om zodoende snel informatie in te winnen. Een andere optie is het aantrekken van een gespecialiseerde collega op het gebied van ICT.

Prijs zegt niet alles

De prijs van IT-producten en software weerspiegelt niet direct de voorspelde meerwaarde voor uw bedrijf. Op internet is veel gratis bedrijfssoftware te downloaden, die net zoveel meerwaarde kunnen bieden als de betaalde versies. Voor menselijke begeleiding en hulp zal wel betaald moeten worden. Maar ook daarbij geldt dat duurbetaalde consultants van grote firma's niet beter zijn dan minder duurbetaalde consultants. Als uw bedrijf veel te maken krijgt met software en diens implementaties, is het een overweging om een partnerbedrijf in te schakelen.

Kleine stapjes tegelijk

Door de verdergaande digitalisering komen er steeds meer nieuwe producten op de markt. Deze nieuwe producten zijn mogelijk beter dan degene die al jaren gebruikt worden. Nieuwe software zal zich echter nog wel moeten bewijzen. Kinderziektes moeten opgelost worden en acceptatie onder het grotere publiek moet nog plaatsvinden.

Door bovenstaande is het niet raadzaam om direct alle nieuwe beschikbare software te gaan gebruiken. Blijf in beweging, maar met kleine stapjes tegelijk, om ook werknemers te tijd te gunnen om aan de nieuwe situaties te wennen.
Kiezen voor offline of online software?

Kiezen voor offline of online software?

Software is er in vele soorten en maten, er is voor elk wat wils. Veel softwarebedrijven spelen hier op in, waardoor veel softwarepakketten uiteindelijk gelijkenissen vertonen. Particulieren en bedrij…
Software-implementatie: tips voor uw bedrijf

Software-implementatie: tips voor uw bedrijf

Veel bedrijven onderschatten de invoering en implementatie van software binnen hun bedrijf. Doorgaans is een software-implementatie ingrijpend, waarbij de techniek (software) slechts een deel van het…
Stappenplan voor onderneming: software selecteren en kiezen

Stappenplan voor onderneming: software selecteren en kiezen

Bijna elke onderneming gebruikt software in zijn bedrijfsproces. Nieuwe versies en mogelijkheden volgen elkaar snel op. Het loont de moeite om van tijd tot tijd software te selecteren en kiezen. Bij d…
Gepubliceerd door Youinformed op 08-02-2017. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties